Ads Top

Μάτοσ-ε τα δίχτυα και Τούμπα-ρε την ψυχολογία!


Αλλάζει η ψυχολογία στην Τούμπα! Μετά τη νίκη - πρόκριση επί της Καραμπάγκ ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες και στη Superleague, αφού επικράτησε με 3-0 του Πλατανιά, με τον Μάτος να κάνει... όργια!


Με τον Λέο Μάτος να βάζει δύο γκολ ο ΠΑΟΚ έφτασε στην εύκολη νίκη επί του Πλατανιά, δείχνοντας αισιόδοξα σημάδια εν όψει της συνέχειας της Superleague.
Πώς παρατάχθηκαν

Ο Δικέφαλος παρατάχθηκε με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τους Βαρέλα - Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας, τον Λέοβατς αριστερά και τον Μάτος δεξιά. Κάνιας και Τσίμιροτ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, μπροστά τους σε επιτελικό ρόλο ήταν ο Μπίσεσβαρ, ενώ η επιθετική τριάδα αποτελούνταν από τους Ροντρίγκες, Κουλούρη και Τζάλμα Κάμπος.

Από πλευράς Πλατανιά ο Γιώργος Παράσχος άρχισε το ματς με τους Σωτηρίου, Κάργα, Μπανανά, Καρυπίδη, Σκαρντοβέλι, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Στάθη, Γουνδουλάκη, Μανούσο και Αποστολόπουλο.

Κάμπος και Μπίσεσβαρ, τις καλύτερες στιγμές

Το παιχνίδι στην Τούμπα δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό στο ξεκίνημα, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα οι δύο ομάδες ανέβαζαν απόδοση στον αγωνιστικό χώρο, με τον ΠΑΟΚ να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς με τον Τζάλμα Κάμπος. Ο Ανγκολέζος έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Πλατανιά στο 18', βγήκε φάτσα με τον Σωτηρίου, αλλά πλάσαρε άουτ.

Στο 34' ο Πλατανιάς είχε την πρώτη καλή στιγμή του με τον Μανούσο, ο οποίος μπήκε από αριστερά στην περιοχή, έκανε το σουτ με το δεξί, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Το ματς είχε αποκτήσει ρυθμό, καθώς ο Δικέφαλος του Βορρά πίεζε, ενώ οι Κρητικοί έβρισκαν χώρους για αντεπιθέσεις, χωρίς όμως να βγάζουν την μεγάλη φάση.

Στο 35' ο Σωτηρίου απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Κάμπος, ενώ στο 44' ο Μπίσεσβαρ έπιασε το δυνατό σουτ, είδε όμως τον κίπερ του Πλατανιά να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Αυτή ήταν η τελευταία φάση του ημιχρόνου, στο οποίο ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, αλλά χωρίς να μπορείνα δημιουργήσει πολλές καλές στιγμές στην εστία του Σωτηρίου.

Μόνο... Μάτος!

Λιγοστές ήταν οι φάσεις στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, καθώς οι δύο ομάδες έχασαν τον ρυθμό που είχαν πιάσει μετά το 20'. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη ήταν για τον ΠΑΟΚ στο 54', όταν ο Ροντρίγκες εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα γκέλαρε και ανάγκασε τον Σωτηρίου να προβεί σε μια πολύ δύσκολη απόκρουση. Στο 57' πέρασε στο ματς ο Κλάους αντί του Κουλούρη και τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε το πολυπόθητο γκολ για τον Δικέφαλο.

Ο Ροντρίγκες εκτέλεσε ακόμα ένα στημένο, ο Μάτος έπιασε την γυριστή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σωτηρίου για το 1-0. Το γκολ έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους και στο 67' θα μπορούσαν να κάνουν το 2-0, όμως ο Αθανασιάδης άργησε στο τετ-α-τετ που βγήκε με τον Σωτηρίου (ήταν και οφσάιντ) και το πλασέ του βγήκε σε κόρνερ μετά από κόντρα.

Ο Πλατανιάς προσπάθησε να αντιδράσει και απώλεσε τρομερή ευκαιρία με τον Μανούσο στο 72'. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων βγήκε φάτσα με τον Γλύκο, αλλά σούταρε λίγο άουτ! Στο 81' ο ΠΑΟΚ "κλείδωσε" τη νίκη με νέο γκολ του Μάτος, που μπήκε στην περιοχή, μετά από πάσα του Κάμπος και τελείωσε ωραία την φάση με προσποίηση κάνοντας το 2-0.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 87', όταν ο Ροντρίγκες έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Μπανανά έπεσε για να διώξει, αλλά η προβολή του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-0.

Με αυτό το τρίποντο ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το αρνητικό σερί των τριών ηττών στη Superleague και έδειξε να συνέρχεται εν όψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Λέοβατς, Μάτος (88' Κίτσιου), Βαρέλα, Κρέσπο, Τσίμιροτ (73' Σάκχοφ), Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Ροντρίγκες, Κουλούρης (56’ Κλάους).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κάργας (66' Ντίνας), Μπανανά, Καρυπίδης, Σκαρντοβέλι, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Στάθης, Γουνδουλάκης (82' Μενδρινός), Μανούσος, Αποστολόπουλος (72' Ντίλαβερ).

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.