Ads Top

Με Θρυλική ψυχή γλίτωσε την αυτοκτονία!


Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με +20, η Φενέρ του Ζοτς τον άγχωσε στο τέλος, αλλά τελικά οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να την νικήσουν με 71-62 και να την προσπεράσουν! Απίθανος Μπιρτς, θετικός ο Γιανγκ.


Οι Ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν απίστευτο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο αγχώθηκαν από τους Τούρκους, κατάφεραν όμως να πάρουν το "ροζ" φύλλο και να "καβαλήσουν" την ομάδα του Ομπράντοβιτς στην βαθμολογία.

Την διέλυσε!

Η λέξη "απίθανος" είναι λίγη για να χαρακτηρίσει τον Ολυμπιακό του πρώτου ημιχρόνου στο ΣΕΦ, καθώς οι Ερυθρόλευκοι έκαναν ό,τι ήθελαν την... άφαντη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, καταφέροντας να την εξαφανίσουν τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.

Οι γηπεδούχοι πήραν γρήγορα προβάδισμα με 13-5 και 16-7, παίζοντας εκπληκτική άμυνα απέναντι στους παίκτες του "Ζοτς", αφήνοντάς τους στους 9 πόντους στην πρώτη περίοδο. Γιανγκ και Μπιρτς έκαναν φοβερή δουλειά μέσα στην ρακέτα, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης χωρίς να έχει σκοράρει πολύ, μοίραζε τρομερά το παιχνίδι, διαλύοντας οποιοδήποτε σύστημα που είχε σχεδιάσει η τουρκική ομάδα.

Με συνεχόμενα τρίποντα η διαφορα έφτασε σε... δυσθεώρητα ύψη και στο +20 (37-17), δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να βγάζει απίστευτη ενέργεια στο παρκέ και τη Φενέρ να... πελαγοδρομεί, μένοντας μόλις στους 21 πόντους με το τέλος του πρώτου 20λέπτου...

Έγινε... ντέρμπι!

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν πιο ισορροπημένο, ωστόσο ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να διατηρεί μεγάλες διαφορές που δεν έπεσαν ποτέ κάτω από τους 18 πόντους. Μπιρτς και Παπαπέτρου ήταν οι κύριοι εκφραστές των γηπεδούχων στο επιθετικό κομμάτι, με τον πρώτο να φτάνει μάλιστα και σε double - double στο 27', πραγματοποιώντας ίσως το καλύτερό του παιχνίδι με την ερυθρόλευκη φανέλα για φέτος.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι Πειραιώτες θα πανηγυρίσουν μια πολύ εύκολη νίκη, η Φενέρ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και άρχισε σιγά - σιγά να ροκανίζει την διαφορά, επιστρέφοντας για τα καλά στην διεκδίκηση του ματς.

Με συνεχόμενους πόντους από Ντίξον, Ντατόμε και Βέσελι έριξε την διαφορά στους 4 (65-61), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος, αγχώνοντας πολύ τους γηπεδούχους. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Σφαιρίοπουλου έμειναν ψύχραιμοι, με τον Σπανούλη να σημειώνει το σημαντικότερο καλάθι της αναμέτρησης κάνοντας το 67-61.

Το τελικό 71-62 έδωσε στους Ερυθρόλευκους την 10η νίκη τους και τους έφερε πάνω από την ομάδα του Ζοτς, που μετράει ρεκόρ 9-6.

Απίστευτο ματς πραγματοποίησε ο Κεμ Μπιρτς έχοντας 10 πόντους και 13 ριμπάουντ, από κοντά ήταν και ο Παπαπέτρου με 12 πόντους, ενώ ο Πάτρικ Γιανγκ μετά από καιρό έδειξε πολύ δυνατός μέσα στη ρακέτα, έχοντας 6 πόντους.

Από πλευράς Φενέρ ο Κώστας Σλούκας είχε 10 πόντους και 6 ασίστ, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιαν Βέσελι με 22 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-9, 40-21, 58-40, 71-62

Ολυμπιακός: Γκριν 11(3/4τρ), Μπιρτς 10(13ρ), Γιανγκ 6(7ρ), Παπαπέτρου 12(2), Σπανούλης 7(7ασ, 5λ), Παπανικολάου 3(1), Μάντζαρης 8(2/9τρ), Λοτζέσκι 14(2)

Φενέρμπαχτσε: Ούντοχ 3(5ρ), Μαχμούτογλου, Άντιτς 5(1), Σλούκας 10(1τρ, 6ασ, 4λ), Αρνά, Νάναλι 2, Βέσελι 22(10/13δ, 10ρ), Κάλινιτς 1(5ρ, 3ασ), Ντίξον 9(2/9τρ), Ντατόμε 10(2τρ, 5ρ)

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.