Ads Top

Γι’ αυτό η χρήση βίντεο είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ στο ποδόσφαιρο!


Ποιός δεν θα ήθελε να υπάρχει δυνατότητα χρήσης βίντεο το βράδυ της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ; Ο πρώτος που θα τη ζητούσε, είμαι σίγουρος ότι θα ήταν ο βοηθός Κωσταράς.


Μεγάλη κουβέντα σηκώθηκε τις τελευταίες μέρες για την αξιοποίηση της τεχνολογίας και στο ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα μετά την πιλοτική χρήση βίντεο από τους διαιτητές στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Ένα πείραμα που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, ακόμη και αρνητικά σχόλια παικτών, όπως ο Λούκα Μόντριτς.

Και έρχεται μέσα σε ελάχιστες ώρες η φάση του γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ, να αποδείξει γιατί η χρήση τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, είναι όχι μόνο χρήσιμη αλλά και ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ!

Στέκομαι, ιδιαίτερα, στη συγκεκριμένη φάση γιατί δεδομένα απουσιάζει από τη λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού ο δόλος. Μην τρελαθούμε! Αν ο επόπτης ήθελε να αδικήσει εσκεμμένα την ΑΕΚ δεν θα είχε σηκώσει το σημαιάκι του, δευτερόλεπτα νωρίτερα στο γκολ του Μιχαήλ.

Απλά, ο άνθρωπος έκατσε στην… κέντα, και βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο εξαιρετικά δύσκολες φάσεις στις καθυστερήσεις ενός αγώνα. Ιδιαίτερα η δεύτερη είναι από αυτές που οποιοσδήποτε βοηθός δεν θέλει να του τύχουν. Οφσάιντ μετά από… κόρνερ και με διπλή καραμπόλα. Αν την παρατηρήσετε προσεκτικά, μάλιστα, σε δέκατα του δευτερολέπτου (λίγο πριν σκοράρει ο Μαμπουλού) τρέχει ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και  καλύπτει τον σκόρερ. Και ο βοηθός δεν έχει τη δική μας πολυτέλεια, να δει τη φάση σε ριπλέι. Τεράστιο λάθος αναμφισβήτητα που καθορίζει το αποτέλεσμα ενός αγώνα, αλλά 100% ανθρώπινο.

Αλήθεια, έχασε τη μαγεία του το μπάσκετ από τη χρήση του instant replay; Έχασε το τένις τη μαγεία του με την καθιέρωση του hawk-eye και τη δυνατότητα των παικτών να αμφισβητούν διαιτητικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια των σετ;
Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Ποιος δεν θα ήθελε το βράδυ της Δευτέρας να υπάρχειστο ΟΑΚΑ η δυνατότητα χρήσης βίντεο από τους διαιτητές; Ο πρώτος άνθρωπος που είμαι σίγουρος ότι θα πέταγε τη σκούφια του για την αξιοποίηση της τεχνολογίας, θα ήταν ο ίδιος ο βοηθός Πολυχρόνης Κωσταράς. Γιατί όταν ένα λάθος είναι ανθρώπινο, όταν ένας διαιτητής δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να ευνοήσει ή να αδικήσει μια ομάδα, εννοείται πως δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να ακυρώσει μια απόφασή του, αν διαπιστώσει ότι είναι εσφαλμένη.

«Μα αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Θα χαθεί η μαγεία του λάθους», διατυμπανίζουν οι υπέρμαχοι της μη χρήσης τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο.

Αλήθεια, έχασε τη μαγεία του το μπάσκετ με τη χρήση του instant replay; Έχασε το τένις τη μαγεία του με την καθιέρωση του hawk-eye και τη δυνατότητα των παικτών να αμφισβητούν διαιτητικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια των σετ;

Κανένα άθλημα δεν χάνει τη μαγεία του, όταν συμβάλλει στην ύπαρξη μεγαλύτερης δυνατής δικαιοσύνης. Η αδικία δεν είναι μέρος κανενός αθλήματος, όταν μπορείς να την εξαλείψεις.

Ποιος θέλει παιχνίδια να κρίνονται στο τελευταίο λεπτό από μια λανθασμένη διαιτητική απόφαση; Που ακριβώς βρίσκεται η μαγεία στη συγκεκριμένη πραγματικότητα;

Μοναδικό κίνητρο όσων δεν επιθυμούν τη χρήση βίντεο στο ποδόσφαιρο την ώρα των αγώνων, είναι η νομιμοποίηση κάθε μορφής αδικίας, ή η προσπάθεια ύπαρξης ανεξέλεγκτων διαιτητικών λαθών, και ο επηρεασμός της εξέλιξης των αγώνων με αθέμιτα μέσα.

Για να το πω στη δική μας… ποδοσφαιρική γλώσσα, όποιος δεν επιθυμεί τη χρήση τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, υποτίθεται ότι το κάνει για να διατηρήσει άσβεστη τη… μαγεία του αθλήματος και του ανθρώπινου λάθους, αλλά επί της ουσίας… υποθάλπτει τη λαμογιά!

*sdna.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.