Ads Top

Αυτοί πήραν το μήνυμα του «τίγρη»


Ο SportDog καταγράφει ποιους παίκτες της ΑΕΚ αφορούσαν οι ατάκες Μελισσανίδη. Οι τελειωμένοι, η... κοψοχρονιά και οι αγχωμένοι


Ο λόγος του συμβόλαιο. Έτσι λένε όσοι τον γνωρίζουν. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης στις δηλώσεις του στη χριστουγεννιάτικη εορτή της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ δεσμεύτηκε για μεταγραφές, μίλησε όμως και για λάθη, τα οποία τόνισε, ότι θα κάνει οτιδήποτε δυνατό για να διορθωθούν. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως «... θα μείνουν στην ΑΕΚ, όσοι πρέπει να μείνουν και αξίζουν».




Με αυτές τις ατάκες ο ηγέτης της Ένωσης έστειλε σαφή μηνύματα προς ορισμένους ποδοσφαιριστές, τόσο για την αγωνιστική τους εικόνα, όσο και για τη γενικότερη συμπεριφορά τους, η οποία μπορεί να δημιούργησε προβλήματα στην ομάδα. Αυτές οι βολές κάποιους τους βρήκαν κατακούτελα, άλλους... ξόφαλτσα και σε κάποιους τα λόγια του «τίγρη» φάνηκαν σαν προειδοποίηση.
Ποιούς παίκτες αφορούσαν όμως όσα είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην εκδήλωση της Τρίτης; Ο SportDog ανοίγει τα χαρτιά του...

Τελειώνουν εύκολα...

Αναμφισβήτητα ο πρώτος που άκουσε το μήνυμα Μελισσανίδη και σίγουρα άλλαξε χρώμα ήταν ο Χρήστος Αραβίδης. Ο 29χρονος επιθετικός ήταν από τους πιο αγαπημένους παίκτες του ηγέτη της ΑΕΚ. Φέτος όμως λόγω του (καταρχήν) παραγκωνισμού του (από τον Κετσπάγια) έβγαλε έναν άλλο εαυτό βγάζοντας προς τα έξω την εικόνα του αχάριστου. Το πρώτο του παράπτωμα ήταν με το περίφημο μήνυμα που ανήρτησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, στο οποίο μιλούσε για παιχνίδια πίσω από την πλάτη του. Το κατέβασε, ζήτησε συγγνώμη δημοσίως και η ομάδα τον συγχώρησε. Δεύτερο κρούσμα ήταν η στιχομυθία που είχε με οπαδό στο αεροδρόμιο, η οποία έφτασε στα αφτιά του ηγέτη της Ένωσης και μάλιστα του τράβηξε το αφτί, σε επίσκεψη του στα Σπάτα, την εβδομάδα πριν το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Η αποβολή του... Άραβα στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ ήταν το κερασάκι στην τούρτα και στην ουσία με αυτήν την ενέργεια τέλειωσε από τον Δικέφαλο.

Το μήνυμα Μελισσανίδη ήχησε ηχηρά και στα αφτιά του Βαγγέλη Πλατέλλα. Ο 28χρονος εξτρέμ κέρδισε φέτος μία δεύτερη ευκαιρία χάρη στη δουλειά που έκανε το καλοκαίρι επί Κετσπάγια. Στη Λάρισα η ΑΕΚ πήρε το διπλό χάρη σε δύο δικά του τέρματα, αλλά μετά τα πάντα στράβωσαν. Ο Μοράις τον εμπιστεύτηκε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όπου αντί να αρπάξει ξανά την ευκαιρία ήταν άφαντος. Το ποτήρι ξεχείλισε πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Όπως σας είχε αποκαλύψει ο SportDog, ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός είχε λεκτικό επεισόδιο με τον Πορτογάλο τεχνικό. Από τότε... εξαφανίστηκε από τις αποστολές της Ένωσης με τα ρεπορτάζ να αναφέρουν, ότι είναι τελειωμένος αφού δεν υπολογίζεται. Ο Πλατέλλας είναι εκτός σε 6 παιχνίδια πρωταθλήματος και 2 Κυπέλλου.

Σε αυτούς που δεν αξίζουν, σύμφωνα με τα λεγόμενα Μελισσανίδη και θεωρείται τελειωμένος είναι και ο Ντάρκο Ζόριτς. Ο 23χρονος μέσος δεν βρήκε ποτέ θέση στην ΑΕΚ, αφού όποτε του δόθηκαν ευκαιρίες δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει! Στις αρχές Δεκέμβρη βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ προκειμένου να συζητήσει τη λύση του συμβολαίου του. Ο Μαυροβούνιος ήθελε να βρει ομάδα που θα αγωνιζόταν και εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στην πατρίδα του τον ερχόμενο Γενάρη.

Τα λόγια του «τίγρη» αγγίζουν και τον Ούγκο Αλμέιδα, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι ανάμεσα στα λάθη που πρέπει να διορθωθούν. Ο Πορτογάλος δεν έχει πείσει στην ΑΕΚ και δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, ενώ είναι και από τα υψηλότερα συμβόλαια στην ομάδα (550.000 ευρώ) την ώρα που ο αναγεννηθείς (από τις στάχτες του) Πέκχαρτ παίρνει πολύ λιγότερα (180.000), αλλά δείχνει, ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα. Ο 32χρονος φορ σκόραρε δις στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Ξάνθη και από τότε παρέμεινε άσφαιρος. Σύμφωνα με αυτούς που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στα Σπάτα, το πρόβλημα που προέκυψε στην μέση τον επηρέασε περισσότερο ψυχολογικά. Αλλά η ΑΕΚ δεν μπορεί να περιμένει πότε θα ξυπνήσει ο Αλμέιδα. Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που πιστεύουν, ότι τον Ιανουάριο θα αποχωρήσει. Tου ίδιου δεν θα του κακοφανεί πάντως. Του έχει ξανασυμβεί, να αλλάζει ομάδα στα μισά της χρονιάς. Τον Οκτώβρη του 2014 πήγε στην Τσεζένα, τον Γενάρη του 2015 λύθηκε το συμβόλαιό του και μετεγγράφη στην Κουμπάν Κράσνονταρ, τον Ιούλη του ίδιου έτους πήγε στην Ανζί, τον Ιανουάριο του 2016 στο Ανόβερο 96 και φέτος τον Ιούλιο στην ΑΕΚ. Δεν αποκλείεται σε λίγο καιρό να τον δούμε αλλού...

Η δεύτερη ευκαιρία

Το καμπανάκι του αφεντικού της ομάδας ήχησε και για τον Άνταμ Τζανετόπουλο, ο οποίος ήταν από τα ταλέντα με προσδοκίες στην ΑΕΚ, αλλά το κλίμα γύρω από αυτόν στράβωσε, μετά το περσινό ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Μετά τη φυγή του Δέλλα παραγκωνίστηκε, ο Πογιέτ δεν τον πίστεψε ποτέ, αλλά ο 21χρονος Βολιώτης με τη δουλειά του κατάφερε και ανανέωσε το συμβόλαιό του. Δεν αξιοποιήθηκε όμως, αφού κανείς δεν δούλεψε μαζί του για να εξελιχθεί. Φέτος μέτρησε μόλις μία συμμετοχή στο Κύπελλο κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας, γι'αυτό υπάρχουν σκέψεις να δοθεί δανεικός προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής και να επιστρέψει ωφελημένος.

Οι αγχωμένοι

Μπορεί πέρσι να ήταν ο πρωταγωνιστής των τριών νικών της ΑΕΚ στα ντέρμπι του δεύτερου γύρου, η φετινή εικόνα όμως είναι διαφορετική. Οπότε οι μπηχτές του Μελισσανίδη αφορούσαν και τον Ρόναλντ Βάργκας, ο οποίος παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα τραυματισμών έχει παίξει σε λίγα παιχνίδια και δεν αποκλείεται να αποτελέσει παρελθόν. Μάλιστα πρόσφατα υπήρξαν αναφορές, ότι η πρώην ομάδα του, η Καράκας σκοπεύει να προσφέρει 300.000 ευρώ για την απόκτηση του Βενεζουελάνου. Όπως έπιασαν τα ραντάρ του σκύλου όμως η ΑΕΚ θα μπορούσε να τον δώσει... κοψοχρονιά, ακόμα και για 50.000 Ευρώ. Μην ξεχνάμε, ότι στην πατρίδα του Βάργκας τα πράγματα στην οικονομία δεν πάνε πολύ καλά και τα νούμερα που ακούστηκαν μπορεί να μην ισχύουν. Το πρόβλημα είναι, ότι η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσει άλλο δεξί εξτρέμ, δεδομένης της αποχώρησης (και) του Πλατέλλα, αλλά και της κακής εικόνας του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου που μπορεί να βοηθήσει, αφού παίζει και στις δύο πτέρυγες. Τόσο ο Έλληνας εξτρέμ όσο και ο έτερος, Αργεντινός, Πατρίτσιο Ροντρίγκες, έχουν υποστεί τιμωρίες για απερίσκεπτες ενέργειές τους (ο πρώτος στη Λάρισα και ο δεύτερος στο Καραϊσκάκη). Οπότε αμφότεροι σίγουρα θα αγχώθηκαν με όσα είπε ο ηγέτης της ομάδας.

Τελευταίο αφήνουμε τον Γιάννη Ανέστη. Ο 25χρονος Χαλκιδαίος μπορεί να πιάσει τα άπιαστα (βλέπε Τούμπα) και να φάει το πιο γελοίο γκολ (βλέπε Ατρόμητο). Είναι ή του ύψους ή του βάθους, δεν εμπνέει σιγουριά στην άμυνά του, γι'αυτό και ο Μοράις έδωσε την ευκαιρία στον Μπάρκα. Αν δεν υπήρχαν τα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ για την απόκτηση του Τσιντώτα θα λέγαμε, ότι ο Ανέστης δεν κινδυνεύει. Τώρα όμως βλέπουμε, ότι τον πήρε και αυτόν η μπάλα.

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.