Ads Top

Αρχίζει και θυμίζει... κάτι από ομάδα!


Ο Παναθηναϊκός δεν εντυπωσίασε, αλλά με τον Μαρίνο Ουζουνίδη δεν έχει καμία σχέση με το... έκτρωμα του Στραματσόνι. Οι Πράσινοι έφυγαν με το "διπλό" κόντρα στον Ατρόμητο στο άδειο γήπεδο του Περιστερίου (1-0) χάρη σε γκολ του Μπεργκ.


Το «2 στα 2» έκανε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον πάγκο του Παναθηναϊκού στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τους Πράσινους να παίρνουν εκτός έδρας νίκη στην -άδεια λόγω τιμωρίας- έδρα του Ατρομήτου. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το γκολ της νίκης με τον Μπεργκ  και εν συνεχεία αντιμετώπισε το ματς με αμυντικό προσανατολισμό και περιορίζοντας τα ατού των αντιπάλων. Με αυτή τη νίκη, το Τριφύλλι ανέβηκε εκ νέου στη 2η θέση με 21 βαθμούς, ενώ ο Ατρόμητος παρέμεινε 7ος με 17 πόντους.
«Βροχή» οι ευκαιρίες

Τα πρώτα 15 λεπτά κύλησαν αρκετά ήρεμα, με τις δυο ομάδες να μην έχουν έχουν βρει και τρόπους να γίνουν απειλητικές. Το σκηνικό, όμως, άλλαξε άρδην από το 16’ και μετά. Σε εκείνο το λεπτό χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Βιγιαφάνιες να βγάζει τον Μπεργκ απέναντι από τον Γκορμπούνοφ και τον γκολκίπερ του Ατρομήτου να βγαίνει νικητής. Ένα λεπτό αργότερα το πλασέ του Λημνιού από πλεονεκτική θέση κόντραρε σε συμπαίκτη του, συγκεκριμένα στον Μπρίτο, και έφυγε άουτ. Στο 19’ ο Μπεργκ είχε άλλη μια τρομερή ευκαιρία, αλλά πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ με στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ο Ατρόμητος απάντησε εκ νέου στο 20’ με τον Παπαδόπουλο να πλασάρει πάνω στον Βλαχοδήμο σε τετ α τετ!

Μετά από το αυτό το «εκρηκτικό» τετράλεπτο, ο ρυθμός έπεσε κάπως, ωστόσο οι δυο ομάδες είχαν και πάλι τις ευκαιρίες τους. Στο 36’ ο Φυτανίδης «πούλησε» την μπάλα υπό την πίεση του Ιμπάρμπο, ο Εμποκού έγινε κάτοχός της και σούταρε στέλνοντάς την λίγο άουτ. Στο 39’ ήταν η σειρά του Χουχούμη να κάνει λάθος για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Ο Λημνιός έκλεψε και γύρισε την μπάλα στον Τόνσο, με τον Κουλιμπαλί να επεμβαίνει πριν ο Αργεντινός σουτάρει από το ύψος του πέναλτι.

Πέμπτη και… φαρμακερή για Μπεργκ

Εν τέλει, στο φινάλε του ημιχρόνου οι Πράσινοι ευτύχησαν να σκοράρουν με την πέμπτη προσπάθεια του Μάρκους Μπεργκ. Ο Ιμπάρμπο έβγαλε την μπαλιά για τον Σουηδό και ο Λαζαρίδης δεν έπαιξε σωστά το τεχνητό οφσάιντ αφήνοντας τον αντίπαλο φορ μόνο του. Ο Μπεργκ νικήθηκε αρχικά από τον Γκορμπούνοφ, αλλά στη συνέχεια πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε με δεύτερη προσπάθεια.

Κυκλοφορία και υπομονή ο Παναθηναϊκός, μπλόκαρε ο Ατρόμητος

Ο ρυθμός του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε καμία σχέση με αυτόν του πρώτου. Έχοντας το υπέρ του προβάδισμα, ο Παναθηναϊκός επέλεξε να «σβήσει» το ματς κρατώντας την μπάλα στα πόδια του και μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους να βρουν ρυθμό. Πράγματι, ο Ατρόμητος προσπαθούσε να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν τα κατάφερνε κόντρα στην οργανωμένη άμυνα του Τριφυλλιού.

Ως εκ τούτου, οι επικίνδυνες φάσεις στο δεύτερο μέρος προέκυπταν με το… σταγονόμετρο. Στο 52’ ο Παναθηναϊκός βγήκε στην κόντρα, ο Εμποκού γύρισε στον Ιμπάρμπο, αλλά αυτός έκανε κάκιστο τελείωμα από το ύψος του πέναλτι στέλνοντας την μπάλα ψηλά. Ένα καλό σουτ του Μπεργκ έφυγε λίγο άουτ στο 72’ και άλλο ένα του Μπουμάλ στο 81’ βρήκε σε ετοιμότητα τον Γκορμπούνοφ.

Με εξαίρεση ένα άστοχο σουτ του Στόιτσεφ στις καθυστερήσεις, ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να απειλήσει σε κανένα σημείο του δευτέρου ημιχρόνου και μοιραία δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης που έψαχνε.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γ. Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Μπάγκα (74’ Κεϊτά), Ούμπιδες, Λημνιός, Τόνσο, Μπρίτο (63’ Στόιτσεφ), Λε Ταλέκ (15’ Παπαδόπουλος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ.Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουχούμης, Βιγιαφάνιες (89’ Π. Βλαχοδήμος), Ζέκα, Λουντ, Εμποκού (70’ Μπουμάλ), Ιμπάρμπο (80’ Ρέις), Μπεργκ.  

Διαιτητής: Τ. Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου).

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.