Ads Top

Έξαλλος άσος του ΠΑΟΚ: «Σαββίδη, φέρε ξένους διαιτητές»!


Ποιος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου έκανε αυτή την δήλωση και γιατί;


Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Χοσέ Κάνιας, ο οποίος μίλησε τόσο για τα ζητήματα της ομάδας του όσο και του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ τόνισε θα πρέπει να σφυρίξουν ξένοι διαιτητές!

Αναλυτικά τα όσα είπε ο έμπειρος ποδοσφαιριστής στην εφημερίδα «Forza»:

-Όταν αποφάσισες να έρθεις στην Ελλάδα και υπέγραψες στον ΠΑΟΚ, τι είχες στο μυαλό σου και με τι στόχους ήρθες εδώ;

«Ο ΠΑΟΚ είναι γνωστή ομάδα, έχει καλή φήμη. Επίσης, μου έδινε την ευκαιρία να παίξω στην Ευρώπη, αυτό είναι σημαντικό για τον οποιονδήποτε, χωρίς να υποτιμώ τις άλλες διοργανώσεις. Είχα συμβόλαιο με την Εσπανιόλ, όταν εκεί δεν είδα ανταπόκριση, η απόφαση να έρθω εδώ ήταν εύκολη».

-Πως σε έπεισαν να έρθεις στην Ελλάδα;

«Ο Λούμπος Μίχελ μου είπε ότι με θεωρούν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, ότι έχω την προσωπικότητα για να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο. Με έκανε να νιώσω καλά, και ήρθα».

ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ
-Μετά από σχεδόν 5 μήνες στην Ελλάδα, νιώθεις ότι ήταν σωστή απόφαση να έρθεις εδώ;

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Υπήρξαν καλές και κακές στιγμές, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είμαστε ενωμένοι, θέλουμε να κερδίζουμε, να φέρουμε τίτλους, να κάνουμε τον ΠΑΟΚ μεγαλύτερο απ΄ ότι είναι. Αυτός είναι κι ο στόχος. Να μεγαλώσουμε τον ΠΑΟΚ».

-Τι θα ήθελες να είχε πάει καλύτερα;

«Ευτυχώς, στην Ευρώπη συνεχίζουμε, συνεχίζουμε και στο Κύπελλο. Στο πρωτάθλημα η ομάδα είναι χαμηλότερα από εκεί, που έδειξε ότι μπορεί να είναι. Με ένα – δύο αποτελέσματα διαφορετικά, θα συζητούσαμε για άλλα πράγματα, αλλά πάλι πιστεύω ότι στο τέλος χρόνιας θα είμαστε καλά».

ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΑΖΛ
-Ο κόσμος θα περίμενε μια καλύτερη πορεία κυρίως στο πρωτάθλημα. Τι πήγε στραβά;

«Είχαμε παιχνίδια, που ήμασταν καλύτεροι, η μπάλα δεν πήγε μέσα. Ξέρεις, δοκάρι και έξω άχρηστος, δοκάρι και μέσα, παιχταράς. Αν είχαμε την τύχη μαζί μας σε κάποια ματς, θα ήμασταν σε διαφορετική θέση. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μια νέα ομάδα, πρέπει να βελτιωθούμε. Ο κόσμος το ακούει συχνά, και δεν του ακούγεται ωραίο, αλλά χρειάζεται υπομονή. Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο. Να του πω, ότι πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι, θέλουμε το γήπεδο γεμάτο, να ξέρουμε ότι ο κόσμος είναι πίσω μας. Στο παζλ του ΠΑΟΚ, ο κόσμος είναι σημαντικό κομμάτι. Αν λείπει, το παζλ έχει πρόβλημα».

-Ο κόσμος έδειξε πως δεν είναι ευχαριστημένος...

«Ο κόσμος ήρθε και μας έδειξε ότι δεν γουστάρει αυτή την κατάσταση. Είναι μια κατάσταση, που δεν ευχάριστη ούτε για εμάς. Οι οπαδοί μας είπαν κάποια πράγματα, τα περισσότερα τα ξέρουμε, έχουμε επίγνωση του που είμαστε και σε ποια ομάδα παίζουμε. Έχουμε παίκτες με εμπειρία, με μεγάλη ποιότητα, με πολλά παιχνίδια στην πλάτη τους, που ξέρουν πως πρέπει να λειτουργήσουν για να το γυρίσουμε».

ΤΟ ΖΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΠΕΤΙΣ
-Πως είναι ο κόσμος στην Ισπανία; Θυμάμαι ένα Εσπανιόλ – Ρέαλ 0-6!

«Γιατί μου το θυμίζεις τώρα αυτό; Εντάξει, καμία σχέση με ότι γίνεται εδώ. Ούτε σε Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα δεν συνέβη ποτέ κάτι. Τώρα, που το σκέφτομαι, μόνο στη Μπέτις συνέβη μια φορά. Ήταν η χρονιά, που πέσαμε, ήταν κάτι μεγάλο, ο κόσμος ήταν δυσαρεστημένος και το έζησα με μεγάλη ένταση. Μας περίμεναν έξω από τα αποδυτήρια, μας έβριζαν όταν βγήκαμε, χτυπούσαν το λεωφορείο, μας πέταξαν πέτρες, νορμάλ. Πέσαμε στην Β' Εθνική».

-Τι μέρος της ευθύνης νομίζεις ότι αναλογεί σήμερα στους ποδοσφαιριστές;

«Αν βρεις έναν ποδοσφαιριστή, που θα σου πει τώρα ότι φταίμε εμείς 100%, σου λέει ψέματα. Είμαστε μια ομάδα, από τον πρώτο ως τον τελευταίο. Και στα καλά και στα άσχημα, η ευθύνη είναι σε όλους, όπως και στις νίκες. Εντάξει, το βάρος πέφτει σε μας γιατί εμείς είμαστε μέσα στο γήπεδο, μας βλέπει όλος ο κόσμος, εμείς παίζουμε μπάλα και πληρωνόμαστε. Το κλαμπ, όμως, είναι ένα. Είμαστε ένα στα καλά και στα άσχημα».

-Ο προπονητής βρέθηκε υπό πίεση τον τελευταίο καιρό, με τα αποτελέσματα να μην είναι καλά. Πως φτάνει αυτό στην ομάδα;

«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, μόνο έτσι ξεπερνάς αυτό τον σκόπελο. Γι' αυτό αυτή τη βδομάδα την περάσαμε στο ξενοδοχείο. Είμαστε όλοι με μια απίστευτη όρεξη να κερδίζουμε, ξέρουμε σε ποια ομάδα είμαστε και τι πρέπει να κάνουμε, όχι μόνο για τους οπαδούς, αλλά για να είμαστε καλά εμείς».

ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΣΤΟΝ ΣΑΒΒΙΔΗ
-Στον ΠΑΟΚ υπάρχει ένας ιδιοκτήτης, ο οποίος ασχολείται αρκετά με την ομάδα. Έχει έρθει και στα αποδυτήρια για να σας μιλήσει. Τι θα του έλεγες σε ένα τετ-α-τετ;

«Πράγματι είναι ένας άνθρωπος, που δεν κρύβεται, είναι συνέχεια εκεί. Θα ήθελα να του πω πολλά, αλλά θα επέλεγα τρία πράγματα. Πρώτον, να έχει υπομονή, να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα, τίποτα δεν γίνεται μέσα σε μία μέρα. Δεύτερον, να συνεχίσει να δείχνει εμπιστοσύνη στα άτομα, που ήδη δείχνει εμπιστοσύνη. Γίνεται καλή δουλειά, σε κάθε προπόνηση δίνουμε το 100%, πιέζουμε τον εαυτό μας να γινόμαστε καλύτεροι και θα γίνουμε. Και τρίτον, να συνεχίσει να είναι δίπλα και να μας βοηθά, ξέρουμε ότι αυτός επέλεξε τον καθένα μας, άμεσα ή έμμεσα, και θέλουμε να του επιστρέψουμε αυτή την εμπιστοσύνη. Θέλουμε να του δώσουμε χαρά, μας έχει βοηθήσει πολύ ακόμη και στο θέμα του κόσμου. Μας είπε πολλά, που ίσως δεν τα ξέραμε. Μας μίλησε, μας έκανε να καταλάβουμε καλύτερα».

-Τι δεν σου αρέσει στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Τα τάκλιν στην καρωτίδα! Εδώ παίζω, τι να πω; Αυτό, που θα μπορούσε να αλλάξει, είναι τα γήπεδα των “μικρότερων” ομάδων. Όχι μόνο το χόρτο, αλλά τα αποδυτήρια, όλοι οι χώροι. Είναι κάτι που βοηθά τους παίκτες, να μπορέσουν να αποδώσουν καλύτερα στο γήπεδο».

ΦΕΡΤΕ ΞΕΝΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
-Όλα αυτά που γίνονται και λέγονται για τη διαιτησία, για τις ποδοσφαιρικές αρχές, πως τα αντιλαμβάνεσαι;

«Όταν υπάρχει ένα θέμα με διαιτητές, με ομάδες, που παλεύουν για τον ίδιο σκοπό, ουσιαστικά καταστρέφεται το προϊόν. Αυτό θα φανεί μακροχρόνια, όχι από τη μια Κυριακή στην άλλη. Χάσαμε πολλούς βαθμούς από τέτοια λάθη, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και η Ομοσπονδία πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα. Ξέρω ότι είναι τρελό, αυτό που θα πω, αλλά θα έφερνε αποτέλεσμα. Αν κάποιοι διαιτητές δεν είναι σε θέση να σφυρίξουν κάποια παιχνίδια, δεν είναι και το πιο λογικό, αλλά είναι μια λύση να έρθουν ξένοι διαιτητές. Αν ήμουν στην Ισπανία κι έλεγα κάτι τέτοιο, θα με πετούσαν από το παράθυρο. Εδώ, όμως, είναι μια λύση. Μπορεί να γίνει και άμεσα».

-Αν έπαιζε στο ισπανικό πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, σε ποια θέση, θα μπορούσε να τερματίσει;

«Τα πράγματα είναι δύσκολα, το ισπανικό πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος, είναι πολύ ανταγωνιστικό. Μπορεί κάποια στιγμή να φτάναμε κοντά στην 2η και την 3η θέση, αλλά είναι τέτοιο το πρωτάθλημα εκεί, που αν χαλαρώσεις λίγο, μπορείς να βρεθείς 17ος. Πιστεύω ότι με την σημερινή μας ομάδα, θα ήμασταν κάπου στη μέση. Σκεφτείτε τί ομάδες παίζουν στην Ισπανία και πόσες ομάδες μένουν ακόμη κι εκτός Ευρώπης. Η Σοσιεδάδ, η Μπέτις, η Θέλτα, η Βαλένθια, η Μπιλμπάο...».

ΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ
«Θα γίνει κάτι… μεγαλειώδες!».

Στην ερώτηση «τι δεν είδαμε ακόμη από τον Χοσέ Κάνιας;»,ο Ισπανός χαφ δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνο για να σκεφτεί. «Ένα γκολ!» ήταν αστραπιαία! Βλέπετε, στα χρόνια, που παίζει επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν έζησε ποτέ τη χαρεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά επιφυλάσσεται να το κάνει με τον ΠΑΟΚ!

«Δεν έχω σκοράρει ποτέ, αλλά θα βάλω γκολ με τον ΠΑΟΚ, να το ξέρεις! Και ελπίζω να είναι ένα σημαντικό. Έχω βάλει ένα στοίχημα με τον αδερφό μου, για το πως θα πανηγυρίσω το πρώτο μου γκολ. Δεν μπορώ να σου το αποκαλύψω, είναι λίγο αστείο, αλλά θα είναι μεγαλειώδες! Να το θυμάσαι…», είπε ο Κάνιας, ο οποίος το…πλησιάζει. «Και με τον Παναθηναϊκό, και με την Λίμπερετς, είχα από ένα σουτ στην εστία. Πλησιάζει, το βλέπεις;», είπε, αστειευόμενος!

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.