Ads Top

Άστοχος πριν και μετά το ματς του Ολυμπιακού ο Μπέντο


Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τη λάθος προσέγγιση που έκανε ο Πάουλο Μπέντο στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΑΠΟΕΛ -τόσο πριν το παιχνίδι όσο και κατά τη διάρκειά του.


Όταν ο Ολυμπιακός χάνει στο “ρελαντί” από τον ΑΠΟΕΛ με 2-0 ασφαλώς και υπάρχει “θέμα” και μάλιστα σημαντικό. Για τον προπονητή του και τους παίκτες του, καθώς η εμφάνιση των Πειραιωτών ήταν απογοητευτική.
Είναι αναντίρρητο πως οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του λιμανιού έχουν σημαντική ευθύνη για την αγωνιστική τους εικόνα στη Λευκωσία, αλλά το μεγαλύτερο βάρος “πέφτει” στον προπονητή των πρωταθλητών. Όχι μόνο για αρκετές επιλογές του (Ντα Κόστα-Βιάνα) αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο “χειρίστηκε” το παιχνίδι πριν αυτό διεξαχθεί αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να δικαιολογήσει τ' αδικαιολόγητα μετά την ήττα.

Όταν ο προπονητής του Ολυμπιακού μιλάει πριν τον αγώνα και λέει ότι η δεύτερη θέση δε θα είναι αποτυχία για τους “ερυθρόλευκους”, έχει επί της ουσίας δώσει το “μήνυμα” στους παίκτες του. Και τι “μήνυμα” είναι αυτό; “Παιδιά εμείς περάσαμε, δεν τρέχει και τίποτε αν είμαστε δεύτεροι στον όμιλο”. Όταν όμως ο όμιλος έχει τη συγκεκριμένη σύνθεση, τότε “τρέχει και παρατρέχει” για τον Ολυμπιακό. Γιατί στο φινάλε της βραδιάς ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση έχοντας ισοβαθμήσει με τη Γιούνγκ Μπόις και χωρίς νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια στο γκρουπ. Δύο ισοπαλίες και μια ήττα. Αν για τον Μπέντο αυτό είναι επιτυχία, τότε “πάσο”.

Ο προπονητής λοιπόν είναι αυτός που πρέπει να “εμπνεύσει” τους παίκτες του σε τέτοιου είδους παιχνίδια, ώστε να μην δουν το ματς σαν αγγαρεία επειδή έχει εξασφαλιστεί ο στόχος της πρόκρισης. Και ο Μπέντο όχι μόνο δε βρήκε “μότο” έμπνευσης για τους παίκτες του, αλλά επί της ουσίας τους “είπε” ότι ο στόχος έχει επιτευχθεί. Δεν είχε δηλαδή στόχο ο Ολυμπιακός στη Λευκωσία; Δεν ήταν στόχος για τους πρωταθλητές Ελλάδος η πρώτη θέση του ομίλου; Δεν υπάρχει γόητρο για τον Ολυμπιακό; Είναι ερωτήματα στα οποία καλείται ν' απαντήσει ο προπονητής των “ερυθρόλευκων”. Και δεν είναι μόνο θέμα απαντήσεων αλλά και παραδοχής λαθών.

Πάμε όμως και στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, όταν ο Μπέντο προσπάθησε να “διασκεδάσει τις εντυπώσεις” προτάσσοντας την πρόκριση του Ολυμπιακού στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Πρώτα απ' όλα πρέπει να επισημανθεί ότι η βαθμολογία του ομίλου δεν μπορεί να είναι επιτυχία για την ομάδα του Πειραιά, παρά το ότι ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στην Ευρώπη.

Όταν ο Ολυμπιακός σε όμιλο με ΑΠΟΕΛ (μαγκιά του που πήρε την πρωτιά και αξίζουν συγχαρητήρια στην κυπριακή ομάδα), Γιούνγκ Μπόις και Αστάνα βγαίνει δεύτερος, τότε δεν μπορείς να κάνεις λόγο για επιτυχία. Πάμε όμως παρακάτω. “Είμαστε ευχαριστημένοι από την πρόκριση” είπε ο Πάουλο Μπέντο μετά τον αγώνα στο ΓΣΠ. Όταν έχει τελειώσει αυτό το ματς, μ' αυτή την εικόνα, η λέξη “ευχαριστημένοι” δεν λέγεται από τον προπονητή του Ολυμπιακού. Ευχαριστημένοι μπορούν να είναι ο προπονητής και οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ που κέρδισαν δύο φορές τους “ερυθρόλευκους”, όχι ο Ολυμπιακός.

Ο Μπέντο... θυμήθηκε επίσης το καλοκαίρι, λέγοντας πως ήταν ορατό το ενδεχόμενο (όταν ανέλαβε τον πάγκο του Ολυμπιακού) να μην έπαιρναν οι “ερυθρόλευκοι” την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα. Σωστό αυτό και κανείς δεν είχε εκείνη την περίοδο απαιτήσεις από τον Πορτογάλο. Τώρα όμως δεν είναι Αύγουστος. Είναι Δεκέμβριος και τα δεδομένα διαφορετικά. Υπάρχουν απαιτήσεις (έστω και σε μια δύσκολη χρονιά για τον Ολυμπιακό) και είναι λογικό μια μεγάλη να έχει απαιτήσεις ακόμα και όταν βρίσκεται σε “ζόρικο φεγγάρι”.

Θυμίζουμε απλά ότι τη σεζόν 2009-2010 (τη χειρότερη στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού) η ομάδα του Πειραιά είχε προκριθεί στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και είχε κοντράρει πολύ την Μπορντό διεκδικώντας την είσοδο στα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης. Έτσι είναι οι μεγάλες ομάδες, έχουν πάντα απαιτήσεις ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, Το ήξερε αυτό ο Μπέντο όταν αναλάμβανε τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν κάτι που προέκυψε στην πορεία. Ήξερε ότι και πίεση θα υπάρχει και απαιτήσεις.

Για το τέλος, μια μόνο αναφορά σε κάτι που έχουμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό. Πόσο χειρότερος είναι ο Σιόβας από τους δύο στόπερ που έπαιξαν στη Λευκωσία;

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.