Ads Top

Αποκαλυπτικές ατάκες για "Λύμπε" - Αυτά θα κάνει στον Παναθηναϊκό, οι απαιτήσεις που έχει και το μυστικό του με τους παίκτες


Παίκτης που συνυπήρξε με τον Λυμπερόπουλο στην ΑΕΚ μιλάει στον SportDog για το νέο του πόστο στο “τριφύλλι”. Πως ανέβαζε το ηθικό τους στα αποδυτήρια και πως λειτουργεί υπό πίεση...


Η πρώτη του ενασχόληση του Νίκου Λυμπερόπουλου στη θέση του τεχνικού διευθυντή ήταν στην ΑΕΚ. Ο 41χρονος βοήθησε την Ένωση τον πρώτο χρόνο που η ομάδα ξεκίνησε την προσπάθεια αναγέννησής της μέσω της Γ' Εθνικής και έφυγε το καλοκαίρι του 2014, αφού προηγουμένως κάνει κάποιες σημαντικές κινήσεις για το χτίσιμο του συνόλου που αγωνίστηκε στη Football League και ανέβασε τον Δικέφαλο στην πρώτη κατηγορία. Ένας από τους παίκτες που συνυπήρξαν με τον «Λύμπε» την εποχή εκείνη ήταν ο Σταύρος Σταθάκης, ο οποίος μαζί με τον Μπρούνο Τσιρίλο ήταν το βασικό στόπερ των «κιτρινόμαυρων».




Ο 29χρονος αμυντικός μίλησε στον SportDog για τον Λυμπερόπουλο, πώς τον έζησε στην ΑΕΚ, για το νέο του πόστο στον Παναθηναϊκό και δεν απέφυγε να κάνει μία εκτίμηση για τα οφέλη που θα έχουν οι “πράσινοι” από αυτή τη συνεργασία.
Σταύρο, ποια είναι η γνώμη σου για τον Νίκο Λυμπερόπουλο;

«Εγώ είχα μιλήσει με τον Νίκο για να έρθω στην ΑΕΚ. Με είχε πάρει τηλέφωνο και θυμάμαι η συνάντησή μας είχε γίνει άμεσα. Από παλιά που τον γνώριζα και ως αντίπαλο, μπορώ να πω, ότι είναι καταπληκτικός χαρακτήρας. Δεν είναι τυχαίο, ότι τόσο που αγωνιζόταν στην Α' Εθνική δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Ήταν κύριος σε όλα. Πιστεύω, ότι κανένας φίλαθλος δεν έχει αντίθετη άποψη. Έπαιξε σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, θεωρώ όμως ότι τον συμπαθούν όλοι οι φίλαθλοι ανεξαρτήτου οπαδικής ταυτότητας».

Πως λειτουργεί ο Λύμπε κάτω από πίεση;

«Δεχτήκαμε κάποια στιγμή πίεση. Το είχε ξεκαθαρίσει, μας είχε πει, ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να την αντέχουμε. Από εκεί και πέρα είναι στο χαρακτήρα του καθενός, πόσο θα ανταπεξέλθει. Μας είχε πει όμως, οτι αν θέλουμε να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να έχουμε ανεβασμένες αντοχές. Και να διαχειριζόμαστε την ψυχολογία μας σωστά. “Πρέπει να μπαίνετε κάθε φορά στο γήπεδο και να αποδεικνύετε ποιοί είστε”, μας έλεγε. Είναι μία διαρκής επιβεβαίωση το ποδόσφαιρο».

Πως σας ανύψωνε το ηθικό;

«Προσπαθούσε να μας ανεβάσει την ψυχολογία. Έλεγε προσωπικά στον καθένα “είσαι πολύ καλός παίκτης, δεν είναι τυχαίο που έχεις έρθει σε αυτήν την ομάδα”. Σε εμένα μου είχε πει “ξέρουμε, ότι είσαι καλός παίκτης με καλά στοιχεία, τα οποία πρέπει να τα βγάζεις όλα μέσα στο παιχνίδι”».


Δεν είναι δηλαδή το παρωχημένο πρότυπο του τεχνικού διευθυντή που είναι αυστηρός και... τραβάει τα αφτιά στα αποδυτήρια...

«Στην ΑΕΚ, στη Γ' Εθνική μπορούσε να το κάνει, παρότι το επίπεδο ήταν χαμηλό. Αλλά δεν το έκανε».


Πως σου ανακοίνωσε για την αποδέσμευσή σου από την ΑΕΚ;

«Εμένα στην ΑΕΚ με βοήθησε όσο μπορούσε. Όταν αποφασίστηκε να φύγω ο Νίκος μου το ανακοίνωσε. Το αποδέχτηκα. Μου ευχήθηκε ό,τι καλύτερο και πως αξίζω κάτι παραπάνω. Μου είπε, ότι θα είναι δίπλα μου, όποτε χρειαστεί».

Ποιο πιστεύεις, ότι είναι το στοιχείο του χαρακτήρα του που θα βοηθήσει απόλυτα τον Παναθηναϊκό;

«Πιστεύω η ηρεμία που έχει. Είναι πολύ ήρεμος άνθρωπος. Θα τους δώσει στοιχεία από τις εμπειρίες του από το εξωτερικό. Στην Ελλάδα τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Ο Νίκος έχει δει πολλά πράγματα έξω και θεωρώ, ότι οι παραστάσεις που έχει θα τις χρησιμοποιήσει και θα πιάσουν τόπο στον Παναθηναϊκό»

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.