Ads Top

"Μοιάζουν ΠΑΟΚ και Σάλκε" - "Αυτούς να προσέξει ο Ίβιτς" - "Δίνω ένα 35% στην ελληνική ομάδα"


Από ακτίνες Χ πέρασε τη Σάλκε, για χάρη του SportDog, ο Άλκης Τσαβδαράς που ασχολείται με το γερμανικό πρωτάθλημα στον OTEtv.


Μπαρουτοκαπνισμένος σε επίπεδο Μπουντεσλίγκα, ο καλός συνάδελφος τόνισε τι πρέπει να προσέξει ο Δικέφαλος στα παιχνίδια με τους Γερμανούς, αλλά και ποιο είναι το ποσοστό που έχει για να προκριθεί.
Μίλησε για τους παίκτες - κλειδιά, ανέλυσε τον λόγο που η Σάλκε πηγαίνει μέχρι στιγμής καλύτερα στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις σε σχέση με το πρωτάθλημα και προειδοποίησε τους Θεσσαλονικείς πως συνεχώς θα βελτιώνεται η συγκεκριμένη ομάδα.

"Η Σάλκε άλλαξε προπονητή και τεχνικό διευθυντή. Προπονητής είναι ο Μάρκους Βάιντσιρλ, στα 41 του χρόνια και είναι ανερχόμενος. Ήταν για 4 χρόνια στην Άουγκσμπουργκ, αλλά το περασμένο καλοκαίρι έφυγε για τη Σάλκε, που είχε αποφασιστεί ήδη ότι θα πήγαινε ο Χάιντελ ως τεχνικός διευθυντής. Το ξεκίνημα στη Μπουντεσλίγκα ήταν αναμενόμενα μέτριο, λόγω πολλών αλλαγών στο ρόστερ αλλά και στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Πήρε τον Νάλντο της Βόλφσμπουργκ για την άμυνα, πήρε δανεικό τον Μπενταλέμπ, έκανε μεταγραφή ρεκόρ με τον Εμπολό της Βασιλείας, τον 19χρονο Ελβετό στράικερ που τραυματίστηκε όμως το φθινόπωρο και αναμένεται να χάσει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Σίγουρα χάνει τα ματς με ΠΑΟΚ, που είναι θετικό για τον Δικέφαλο", ήταν το πρώτο σχόλιο του Α. Τσαβδαρά στον SportDog και συμπλήρωσε:

"Άρχισε με 5 διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα, αλλά στην Ευρώπη είχε 5 νίκες και καθάρισε την πρόκριση. Διαφορετική εικόνα στην αρχή της σεζόν σε σχέση με τώρα, γιατί στη συνέχεια πήρε μπρος και στη Γερμανία. Βελτίωσε την άμυνά της, επέστρεψε ο Νάσταστιτς και μαζί με τον Νάλντο και τον Χέβεντες στελεχώνουν την τριάδα των στόπερ. Στα χαφ κάνει καλή σεζόν Αλεσάντρο Σεπφ. Επιθετικά έχουν γενικότερα ένα θέμα, χρησιμοποιήθηκε ο Τσούμπο-Μοτίνγκ, ενώ βοηθησε και ο Μπενταλέμπ που ερχόταν ως κρυφός φορ. Ξεχωριστή αναφορά και στους Μέγερ - Γκορέτσκα στα χαφ".

Ποιο είναι το δυνατό σημείο της Σάλκε και ποιοι παίκτες της ξεχωρίζουν;

"Ο Φέρμαν είναι το δυνατό σημείο, πανύψηλος τερματοφύλακας, δυνατός στη γραμμή και με καλές εξόδους. Σπάνια κάνει το λάθος. Επιθετικά δεν το έχει πολύ στο σκοράρισμα, αλλά στην Ευρώπη έχει άλλο πρόσωπο. Ο Κονοπλιάνκα ξεχωρίζει πολύ από την Ευρώπη, ενώ γενικότερα στη μεσαία γραμμή οι Μπενταλέμπ, Μέγερ και Γκορέτσκα είναι αυτοί που κινούν τα νήματα. Αυτούς πρέπει να σταματήσει ο ΠΑΟΚ. Ο Τσούμπο - Μοτίγνκ δημιουργεί καλές φάσεις, ενώ στα εξτρέμ επικίνδυνος στα ευρωπαϊκά είναι ο Κονοπλιάνκα. Και οι δύο μπακ χαφ που στο 3-5-2 ανεβαίνουν".

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να την κοντράρει;

"Ψιλομοιάζουν ΠΑΟΚ και Σάλκε, με την έννοια ότι στο πρωτάθλημα και οι δύο δεν πηγαίνουν καλά. Δεν τρελαίνει κόσμο ο ΠΑΟΚ στη Σούπερ Λιγκ, όπως και η Σάλκε. Οι Γερμανοί όμως πηγαίνουν πολύ καλά στην Ευρώπη, όπως και ο ΠΑΟΚ που έδειξε πράγματα με τη Φιορεντίνα. Η Σάλκε θα έχει και επιστροφές στην επίθεση, με τους Χούντελαρ και Ντι Σάντο. Έχει πολύ δυνατή έδρα, με 61 χιλ. χωρητικότητα και φανατικούς οπαδούς. Έχει πολλά μέλη, μετά την Μπάγερν είναι η μεγαλύτερη σε συμμετοχή οπαδών. Θα γίνεται όλο και καλύτερη όσο περνάει ο καιρός, έχει βάθος στο ρόστερ και θα φαίνεται συνεχώς βελτιωμένη".

Τι ποσοστό πρόκρισης θα έδινες σε κάθε ομάδα;

"Στη Σάλκε 65%, ενώ στον ΠΑΟΚ 35%. Έχουν και τα μεταξύ τους παιχνίδια το 2013/14. Τότε ήταν διαφορετικά τα ματς βέβαια. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι δεν πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα και αναγκαστικά θα ρίξουν το βάρος στη Μπουντεσλίγκα, για να βγούνε ξανά στην Ευρώπη. Διαφορετικά θα έχουν πρόβλημα στα ταμεία τους".

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.