Ads Top

Με γκολ οφσάιντ ο ΠΑΣ έκλεψε την ισοπαλία (1-1) από την ΑΕΚ


Με γκολ οφσάιντ ο ΠΑΣ έκλεψε την ισοπαλία (1-1) από την ΑΕΚ, η οποία έπαιζε με 10 για 80 λεπτά, ενώ έχασε και πέναλτι στο 30'. Ο Πέκχαρτ το γκολ της Ένωσης.


Όλα στραβά πήγαν για την ΑΕΚ στο ματς με τα Γιάννινα. Έπαιξε από το 10' με 10 παίκτες, έχασε πέναλτι και παρότι κατάφερε να προηγηθεί, ο ΠΑΣ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με γκολ οφσάιντ.




Ξανά βασικός ο ψηλός, νοκ άουτ ο Αλμέιδα
Η ενδεκάδα της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ δεν επιφύλαξε εκπλήξεις. Ο Μοράις διατήρησε στην αιχμή του δόρατος τον Πέκχαρτ, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα στη νίκη επί του Λεβαδειακού και με την επιστροφή του Μάνταλου άφησε στον πάγκο τον Γαλανόπουλο. Έκπληξη όμως αποτέλεσε η απουσία του Ούγκο Αλμέιδα από τη 18άδα, δεδομένων των φημών περί απομάκρυνσης του Πορτογάλου τον Γενάρη. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση ο 32χρονος φορ είχε ίωση, ανέβασε πυρετό γι'αυτό και τέθηκε εκτός μάχης. Όσον αφορά τον ΠΑΣ, ο Λίλα ένιωσε ενοχλήσεις, γι'αυτό και ο Γιάννης Πετράκης (που δεν υπολόγιζε στον τραυματία Βιδάλ) τον άφησε στον πάγκο για προληπτικούς λόγους.

Με 10 από το... 10'

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις αφού αμφότερες οι ομάδες απώλεσαν από μία σημαντική ευκαιρία. Πρωταγωνιστές στο 6' και στο 8' αναδείχτηκαν Περιστερίδης και Μπάρκας που κράτησαν ανέπαφες τις εστίες τους σε προσπάθειες των Πέκχαρτ και Ζάιρο αντίστοιχα. Το παιχνίδι όμως στράβωσε για την ΑΕΚ στο 10'. Ο Αραβίδης έκανε τάκλιν στον Μπέριο, θεώρησε ότι ο παίκτης του ΠΑΣ έκανε θέατρο, εκνευρίστηκε και του έσκασε κουτουλιά στο στήθος. Η κόκκινη του Τίκα βγήκε κατευθείαν από το τσεπάκι του, ο 29χρονος φορ πήρε την άγουσα προς τα αποδυτήρια και δυσχέρανε τη θέση του στην ομάδα του Δικέφαλου αετού. Ως γνωστόν, εδώ και πολύ καιρό ακούγεται, πως θα αποτελέσει παρελθόν.

Πέναλτι στο... δοκάρι

Με την προώθηση του Μάνταλου σε ρόλο επιτελικού μέσου και την οπισθοχώρηση του Γιόχανσον δίπλα στον Σιμόες, με το σύστημα να μετατρέπεται σε 4-2-1-2, ο Μοράις κατάφερε να καλύψει (κάπως) το αριθμητικό μειονέκτημα. Η ΑΕΚ δεν κλείστηκε, κράτησε σταθερές τις γραμμές της, έπαιξε ψηλά και πίεσε τον ΠΑΣ, ο οποίος έκανε συντήρηση δυνάμεων και περίμενε να επέλθει κούραση στην αντίπαλό του.. Στο 30' η Ένωση ευτύχησε να κερδίσει πέναλτι από την ανατροπή του Πατίτο από τον Μπουκουβάλα, ο Μάνταλος όμως (στο 32') σημάδεψε τη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Περιστερίδη. Έτσι παρέμεινε το 0-0 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Γκολ από γκάφα

Ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω που διέθετε ούτε στο δεύτερο μέρος. Παρά την καλή εικόνα που εμφάνισε στα προηγούμενα ματς του πρωταθλήματος, ο «Άγιαξ» της Ηπείρου στο ΟΑΚΑ ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Η ΑΕΚ συνέχισε να παίζει ψηλά χωρίς να απειλείται ιδιαίτερα, με εξαίρεση μία αντεπίθεση, όπου ο Κούτρης έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά στον Κοζορώνη που πλάσαρε στην κίνηση... άουτ. Οι Γιαννιώτες πλήρωσαν την αγωνιστική τους... αναιμία στο 67' με γκάφα του τερματοφύλακά τους. Ο Γιόχανσον σούταρε, η μπάλα κόντραρε, ο Περιστερίδης δεν κατάφερε να την κρατήσει στο γήπεδο για να μη βγει κόρνερ, ο Γκάλο την τσίμπησε και ο Πέκχαρτ πλάσαρε σε κενή εστία.

Στη συνέχεια ο Μοράις έβαλε τον Γαλανόπουλο για να κρατήσει μπάλα στο κέντρο και να διατηρήσει το 1-0, ενώ στο 87' πέρασε και τον Βάργκας. Η ΑΕΚ όμως έχασε τη συγκέντρωσή της στις καθυστερήσεις. Στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου σε στημένη φάση ο Μιχαήλ σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ. Στο 94' όμως δεν συνέβη το ίδιο. Ο Ναδάλες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπέριος έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια ο Μιχαήλ έστρωσε στον εκτεθειμένο Μαμπουλού που έκανε το τελικό 1-1. Ο ΠΑΣ τιμώρησε την ΑΕΚ με γκολ οφσάιντ που ο πρώτος βοηθός, Kωσταράς δεν είδε.

ΑΕΚ (Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (76' Γαλανόπουλος), Αραβίδης, Πατίτο (77' Χριστοδουλόπουλος), Πέκχαρτ (87' Βάργκας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Περιστερίδης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (72' Κόντε), Γαρουφαλιάς (86' Γιάκος), Ακόστα (76' Ναδάλες), Κούτρης, Ζάιρο, Μαμπουλού

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.